Project: Projectmanager Amersfoort

Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden | Expertise: Projectmanagement

Amersfoort kent in deze tijd een florerende kantorenontwikkeling. In de directe omgeving van het station vinden veel nieuwbouwontwikkelingen plaats. De gebruikers van Stationsplein 14 (bouwjaar 1971) en 16 (bouwjaar 1977) bezinnen zich door klachten in het dagelijks gebruik en beheer.

De huurders en de gebouwen maken onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille van het Rijk in Amersfoort,

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB, voorheen Rijksgebouwendienst) wenst een huisvestingsanalyse met alternatieve mogelijkheden.

Met 7 verschillende huurders op 4000 m2 bvo, uiteenlopende lengtes van huurcontracten en veel en uiteenlopende klachten in het dagelijks beheer, zijn de mogelijkheden divers. Het pand is geschikt voor gemeenschappelijk gebruik, en goed in delen verhuurbaar. Met 25 parkeerplaatsen heeft het een ruime parkeernorm voor vergelijkbare gebouwen op een A locatie.

Met vertegenwoordigers van alle partijen zijn scenario’s uitgewerkt: verkoop, sloop/ nieuwbouw of renovatie en mogelijke verhuisbewegingen. Hierbij is rekening gehouden met wensen van de huidige huurders en hun ministeries, verwachte ontwikkelingen binnen andere rijksorganisaties die in de regio zijn gehuisvest, de waarde-ontwikkeling van het onroerend goed en andere gebouwen in de Rijksvastgoedportefeuille is aanbevolen het pand te renoveren. Met behulp van andere rijksdiensten die in Amersfoort gehuisvest zijn, is een advies uitgewerkt voor de concentratie van rijksdiensten in Amersfoort (2001).

 

5 foto's in dit project. Klik op de foto om alles te bekijken:

Bekijk alle projecten