Project: Innovatiepaviljoen Floriade 2022

Opdrachtgever: Provincie Flevoland | Expertise: Projectmanagement

Almere is in 2022 de trotse gastheer voor de Floriade. De 7e editie van deze wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities. De Floriade wordt een living lab. Een lab waar urgente maatschappelijke vraagstukken centraal staan als gevolg van mondiale verstedelijking. Denk hierbij aan voedselvoorziening, klimaatverandering, gezondheid en energiewinning. Klik hier voor een animatie.

Vast Janszen is ingehuurd als projectmanager voor de bouw en exploitatie van het Flevolands Floriade paviljoen. Zie: www.doepelstrijkers.com/en/projects/subzero/ en www.flevoland.nl/dossiers/floriade-werkt/innovatiepaviljoen. Een paviljoen dat in zijn ontwerp, materiaalkeuze,  bouw, inrichting en exploitatie het toppunt moet worden van duurzaamheid ( biobased, circulair, milieuvriendelijk). In samenwerking met leveranciers en exploitanten die innovatie en lef in hun DNA hebben. Bedrijven die bij voorkeur nog een stapje verder willen gaan dan ze de vorige keer gegaan zijn.

Vast Janszen is verantwoordelijk voor het projectmanagement.

In 2019 start de bouw van het Innovatiewerkpaviljoen, zoals het Flevolandse paviljoen genoemd wordt. De provincie zet met dit gebouw op het Floriadeterrein de deuren wijd open voor een community van bedrijven, studenten en kennisinstellingen, die zich willen inzetten voor duurzame innovaties. Als werk-, en demonstratieruimte om gezamenlijk te komen tot nieuwe duurzame vindingen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit en vooral – we hebben het hier natuurlijk wel over Flevoland – voedselproductie. Zo belichaamt de Innovatiewerkplaats de 4 pijlers van de Floriade – energizing, greening, healthying & feeding the city – en belooft het een blikvanger te worden. Oplevering staat gepland in 2020.

14 foto's in dit project. Klik op de foto om alles te bekijken:

Bekijk alle projecten