Project: Projectmanager High Tech Indoor Farming

Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden | Expertises: Innovatie, Projectmanagement

In opdracht van het Atelier Rijksbouwmeester is de vraag om een pilot High Tech Indoor Farming te ontwikkelen. Met als doel de innovatiekracht van verschillende sectoren te bundelen en een leegstaand kantoorgebouw geschikt te maken voor deze vorm van stadslandbouw. Inspelend op de groeiende vraag naar gezond en betrouwbaar voedsel. Voortkomend uit een groeiende zorg over de herkomst en kwaliteit van voedsel, voedselconsumptie en de gezondheid(szorg).

Als projectmanager/ ontwikkelaar niet alleen verantwoordelijk voor de vormgeving en inhoud, maar ook het proces waar vertrouwen en creativiteit alle ruimte behoeft. Vertegenwoordigers uit de (glas)tuinbouw, de stadslandbouw, de topsectoren, universiteiten en Hogescholen, banken, TED-ex winnaars en projectontwikkeling leveren input. Met keyplayers uit verschillende sectoren wordt gezocht naar vorm, inhoud en draagvlak. In een aantal expert meetings o.l.v. Jan Douwe Kroeske krijgt de pilot vorm en inhoud. De rode draad: de innovatiekracht van de verschillende sectoren in combinatie met de (h)eerlijkheid van voedsel en/of de inzet van voedsel voor medicinaal gebruik. De kans om innovatie in combinatie met  glastuinbouw te etaleren én in te spelen op een groeiende vraag naar betrouwbaar, gezond en lekker voedsel. Maar ook met een bijdrage aan de verschuiving van expansie naar transformatie van vastgoed. Een proces van scratch af aan naar iets totaal nieuws op diverse fronten. Een analyse van de leegstand in de Rijksvastgoedportefeuille wordt van longlist, shortlist tot favoriet teruggebracht. Het Proeflokaal 075, voorzien van een businessmodel en referentiebeelden is een feit. Op papier, op de mooiste lokatie in Nederland: het Hembrugterrein in Zaandam.

Vast Janszen treedt hier op als proces- en projectmanager (deels i.s.m. Peter Blesgraaf van Nedmanagers).

17 foto's in dit project. Klik op de foto om alles te bekijken:

Bekijk alle projecten