Innovatiepaviljoen Floriade 2022

In 2022 is Almere de trotse gastheer voor de Floriade. De 7e editie van deze wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities. De Floriade wordt hiertoe ingericht als een living lab waar urgente maatschappelijke vraagstukken centraal staan die samenhangen met die mondiale verstedelijking zoals voedselvoorziening, klimaatverandering, gezondheid en energiewinning. Klik hier voor een animatie.

Vast Janszen is ingehuurd als projectmanager voor de bouw en exploitatie van het Flevolands Floriade paviljoen. Zie: www.doepelstrijkers.com/en/projects/subzero/ en www.flevoland.nl/dossiers/floriade-werkt/innovatiepaviljoen. Een paviljoen dat in zijn ontwerp, materiaalkeuze,  bouw, inrichting en exploitatie het toppunt moet worden van duurzaamheid ( biobased, circulair, milieuvriendelijk). Daarvoor gaan we de samenwerking aan met leveranciers en exploitanten die innovatie en lef in hun DNA hebben. Die bij voorkeur nog een stapje verder willen gaan dan ze de vorige keer gegaan zijn.

Vast Janszen is verantwoordelijk voor het projectmanagement.

In 2018 start de bouw van het Innovatiewerkpaviljoen, zoals het Flevolandse paviljoen genoemd wordt. De provincie zet met dit eerste gebouw op het Floriadeterrein de deuren wijd open voor een community van bedrijven, studenten en kennisinstellingen, die zich willen inzetten voor duurzame innovaties. Als werk-, en demonstratieruimte om gezamenlijk te komen tot nieuwe duurzame vindingen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit en vooral – we hebben het hier natuurlijk wel over Flevoland – voedselproductie. Zo belichaamt de Innovatiewerkplaats de 4 pijlers van de Floriade – energizing, greening, healthying & feeding the city – en belooft het een blikvanger te worden. Oplevering staat gepland in 2019.